Berner-Garde Database

De Berner-Garde Database is een uitgebreide verzameling van gezondheids- en stamboominformatie van Berner Sennenhonden die al meer dan 40 jaar wordt samengesteld door fokkers en eigenaren over de hele wereld.
De informatie kan worden gebruikt door eigenaren, fokkers en onderzoekers om het voorkomen van ziektes bij Berners te identificeren en te verminderen bij fokbeslissingen en onderzoeksprojecten.
Het belangrijkste doel van onze database is het verzamelen en verspreiden van informatie die vrijwillig is ingediend door eigenaren en fokkers en die we hebben geverifieerd, zodat deze nauwkeurig is.
Het is echter de verantwoordelijkheid van eigenaren en fokkers om verantwoord om te gaan met de gegevens.
De gegevens worden verstrekt door de eigenaren en fokkers. Deze eigenaren en fokkers willen hun steentje bijdragen om de toekomstige gezondheid van het ras te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de informatie zo nauwkeurig mogelijk is, hebben we een wereldwijd team van data-operators die veel van de informatie controleren en verifiëren voordat deze zichtbaar mag zijn in de database. Alleen door extreem nauwkeurige informatie te hebben, kan de wetenschap de gegevens effectief gebruiken voor onderzoek.
Naast de door de eigenaar ingediende informatie, importeert Berner-Garde driemaandelijks testresultaten van The Orthopaedic Foundation for Animals (OFA) en gebruikt hij de AKC en andere nationale kennelclubwebsites om informatie waar mogelijk te verifiëren.
Ons doel is om de meest uitgebreide en nauwkeurige verzameling informatie over Berner Sennenhonden  voor iedereen beschikbaar te hebben.

Het doel
Het doel van de Berner-Garde Foundation is helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de Berners. Het is een vrijwilligers organisatie bestaande uit een bestuur van trustees en andere vrijwilligers. We willen graag het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van genetisch bepaalde ziektes en de algemene gezondheid van onze geliefde Berners  ondersteunen.

Daarom heeft de BernerGarde:

Een geautomatiseerde database
,
Waar alle ziektes en de algemene gezondheid van de Berners kan worden vastgelegd. Deze informatie is voor iedereen toegankelijk en iedereen kan de info van zijn/haar hond in laten voeren, door de gegevens aan te leveren. Dit is een kosteloze vrij toegankelijke database.

Dna opslag
De Berner-Garde Foundation heeft met steun van de Berner Sennenhond club of America een opslagplaats opgezet van DNA en tumorweefsel van Berner Sennenhonden. Deze repository, gehuisvest aan de Michigan State University, kan onderzoekers een schat aan hulp bieden bij goedgekeurde projecten

Onderzoek
De Berner-Garde Foundation ondersteunt onderzoeken die gericht zijn op het verminderen van de gezondheidsproblemen bij Berner Sennenhonden. Onderzoeksvoorstellen en assistentie worden geval per geval goedgekeurd

Je kunt je gegevens via de website in laten voeren of je stuurt ze naar Greetje van Zonneveld, een van de operators voor BernerGarde manager@bernergarde.org