FKL_4068U wilt graag een pup of u heeft een vraag…

Indien u overweegt een puppy aan te schaffen, dan kunt u contact opnemen met onze pup info, bestaande uit Regina Uittenbogaard  en Gerda de Zwart.  Gerda geeft al ruim 25 jaar puppycursus en heeft ruime ervaring in puppengedrag. Zij kunnen u ook in contact brengen met een bij onze vereniging aangesloten fokker.

Zij zullen u graag vertellen waar u op moet letten voordat u tot een definitieve keuze overgaat. Wat fokkers allemaal doen om tot een bewust gekozen combinatie te komen, ter behoud van ons mooie ras. Waarom een goede fokker z’n huiswerk doet en soms honderden kilometers zal reizen om de juiste reu te kunnen gebruiken. Waarom rasverenigingen en aankeuringen belangrijk zijn. Wat HD en ED betekent en waarom u dat wilt weten van de ouderdieren. Waarom het belangrijk is om te weten wie de voorouders zijn, hoe oud die zijn geworden en waaraan ze zijn overleden. Wat een stamboom eigenlijk betekent. Waar u als puppenkoper op moet letten voordat u tot aanschaf over gaat. Waarom u als puppenkoper eigenlijk ook uw huiswerk moet doen en dat je soms een tijdje moet wachten op een pup. En dat je als puppenkoper niet kunt verwachten dat er een pupje bij jouw om de hoek opgehaald kan worden, maar dat je misschien het land door moet reizen. Bedenk daarbij wel dat een hond zijn hondenleven lang een deel van je gezin is en dat het echt de moeite waard is om je daar een beetje in te verdiepen.

Een rashond komt bij een fokker vandaan die aangesloten is bij een rasvereniging. Van uw rashond krijgt u altijd een stamboom en weet u precies waar uw hondje vandaan komt, wie de voorouders zijn. En als u zich een beetje verdiept in de materie dan weet u ook waarom u dus echt niet een hondje via Marktplaats moet kopen…

Voor al uw vragen kunt bellen met:
Regina Uittenbogaard, telefoon: 0348-502290  (bgg. 06 – 494 015 00)  
Gerda de Zwart, telefoon: 06 – 386 307 30

Of mailen via het contactformulier